"YA ALLAH, bahawasanya waktu dhuha itu waktu dhuha-Mu, kecantikan ialah kecantikan-Mu, keindahan itu keindahan-Mu, kekuatan itu kekuatan-Mu, kekuasaan itu kekuasaan-Mu dan perlindungan itu perlindungan-Mu. Ya Allah, jika rezekiku masih di langit, turunkanlah dan jika ada di dalam bumi, keluarkanlah, jika sukar permudahkanlah, jika haram sucikanlah, jika masih jauh dekatkanlah berkat waktu dhuha-Mu keagungan-Mu, keindahan-Mu, kekuatan-Mu dan kekuasaan-Mu, limpahkanlah kepada kami segala yang telah Engkau limpahkan kepada hamba-hamba-Mu yang soleh. Amin."

Giveaway by B2B Collection

Boleh klik banner untuk turut serta.
Giveaway sehingga 31 Julai 2012.

Menang Hijau Cantik 3rd Giveaway

Alhamdulillah, rezeki di bulan ramadhan.
Entry asal di sini.

Miniature Perfume GiveAway by Sally Samsaiman

Giveaway sehingga 30 Julai 2012
Boleh klik banner untuk turut serta.

Perfume pilihan -  Yang paling cik penganjur suka =)

Tag all readers.

Giveaway : Saya Nak Kad Raya

Giveaway sehingga 02 Ogos 2012
Boleh klik banner untuk turut serta.

Indah sungguh suana pagi
kicauan burung bernyanyi-nyanyi
Setiap wajah berseri-seri
tak sabar menyambut aidilfitri

Setiap wajah berseri-seri
gembira menyambut aidilftri
Ramadhan yang berkah kita lalui
dengan amalan bersihkan hati

Ramadhan yang berkah kita lalui
dengan amalan bersihkan hati
bersama insan yang kita kasihi
menuju bahagia menanti aidilfitri

Ina tag all readers.

MY BELOVED FOLLOWER

(Contoh Hadiah)

Giveaway sehingga 20 Ogos 2012
Sila klik banner untuk turut serta.

Ina tag all readers.

Mari Bantu Wanita Ini

Salam semua kawan-kawan. Ina tergerak hati untuk hebahkan pasal ini sebab sangat simpati pada wanita ini.
Namanya Alia Haryanie, dari Kg Jucil Kubang Kerian mendapat sakit saraf/tulang yang menyebabkan kakinya tidak dapat berfungsi selayaknya. Dek kerana penyakitnya, dia ditinggalkan suaminya. Alia sering ditahan diwad dan hanya ditemani oleh anak kecilnya yang membantu menolak kerusi rodanya ke sana sini.

Tiada pendapatan. Ina sangat hiba bila tengok Aiman anaknya yang berumur 5 tahun makan bubur hospital dan mengadu lapar sedangkan ibunya tak punya duit yang cukup untuk belikan makanan. Semakin dekat Ramadhan ni Ina lebih simpati pada nasib wanita ini dan anak-anaknya. Jika ada kengkawan yang ada niat untuk membantu boleh call HP numbernya seperti yang tertera di blog beliau.017- 6188691.

 ~Berkongsi katil~
 ~Semoga Ibu dan anak ini cekal~
~Bubur Hospital~

Puan Alia tinggal bersama ibunya yang juga sudah tua dan uzur. Ina baru telifon Puan Alia dan suaranya sangat lemah. Kebanyakkan gambar-gambar di hospital dari bantuan orang-orang yang bermurah hati menolong Puan Alia. Puan Alia sangat perlukan bantuan kita semua dari bentuk kewangan untuk sara hidup tambahan pula sekarang Puan Alia harus memakai lampin dewasa sebab agak payah untuk kerap bergerak ke tandas.
Bantuan boleh disalurkan ke akaun MAYBANK.

164034266923 Haryani Binti Mat Hussin.

017- 6188691
 
Kalau seorang boleh sumbangkan RM10 / RM20 / RM30 pun dah cukup banyak jika kita ramai-ramai menyumbang.
Semoga nasib Puan Alian dan anak-anak sedikit terbela dengan bantuan kita semua dan semoga Ramadhan mereka lebih sempurna dan ceria seperti kita menyambut Ramadan.


Note : Jika kita membantu meringankan beban orang lain, IngsyaAllah Allah swt akan ringankan beban kita. Panjangkanlah email ini untuk mendapatkan lebih banyak bantuan untuk Puan Alia sekeluarga.

Pemenang Giveaway by :: KyLeLiNa ::

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua.
Sebelum Ina nak umumkan pemenang, Ina nak ucapkan ribuan terima kasih kepada anda yang sudi ambil bahagian dalam giveaway Ina yang tak seberapa ni. Sokongan anda semua amatlah Ina hargai.

Sebelum tu juga Ina nak ucapkan selamat menyambut Ramadhan Al-Mubarak kepada semua yang beragama islam dan semoga kita dapat beribadah sebaik mungkin di bulan yang penuh rahmat ini.

Ok, berikut ialah nombor semua peserta mengikut senarai peserta.
24 orang kesemuanya.
Dan Ina minta tolong kawan opis tolong cabutkan 03 nombor bertuah.
|
|
|
|
Ketiga-tiga mereka akan menerima hadiah seperti di dalam banner dan Keycase.

Dan..Ina tambah lagi 04 peserta bertuah yang akan menerima keychain nama seperti di bawah.

Mereka ialah :-
|
|
|
|
**Sila emailkan nama anda/anak/pasangan/sesiapa sahaja yang nak diletakkan di keychain.
 
Tahniah kepada semua pemenang.
Ina rasa macam nak bagi semua orang sebab bukan ramai pun kan.
Tapi apakan daya, bimbang nanti berjanji tapi takdapat tunaikan.

Kepada semua pemenang, Sila emailkan nama, alamat, dan no HP untuk penghantaran
ke cemmomile@yahoo.com.my
04 orang pemenang tambahan perlu juga sertakan nama pilihan anda.

Semoga ada rezeki Ina lagi untuk anjurkan giveaway lagi..lagi..dan lagi.
Terima kasih.

Cik Buaya 1st GiveAway : Choose Your Prize

Boleh klik banner untuk turut serta.
Giveaway sehingga 12 Ogos 2012

Tag all readers.

GIVEAWAY FROM DAYAH SNOW HEUKA.. U CAN JOIN!! ^^

Boleh klik banner untuk turut serta.

Pilih - Pashmina

Tag all readers.

5th OhMyEnglish! Giveaway by Farain

Giveaway sehingga 28 Julai 2012.
Boleh klik banner untuk turut serta.

Tag all readers.

1st Giveaway by My Kid Shopping

Boleh klik banner untuk turut serta.
Giveaway sehingga 20 August 2012

T & C
  1. Must be a follow of My Kid Shopping on GFC
  2. Add this blog to your blog list.
  3. Blog this 1st Giveaway by My Kid Shopping giveaway with banner above and link to this blog.
  4. Put banner above to your blog side bar and link to this post.
  5. Tag five friends and make sure they know of this giveaway.
  6. You can earn additional entries by follow Also Mommy and TH Corner.
  7. You can earn additional entries by adding Also Mommy and TH Corner to your blog list.
  8. You can earn additional entries by posting this giveaway at your Facebook, don't forget to leave the link of FB so I can check. Please make sure you have your FB public so I can view.
  9. Leave one comment in this post with your entries, please specify so I know you have earn additional entries.
  10. Giveaway open to blogger with address in Malaysia.
  11. Giveaway ends on 20 July 20 August 2012 9pm, winner will be announced on blog. Winner need to response in 48 hours to claim the prize or prize will be forfeit or snowball to next giveaway. 
Tag all readers.

Segmen : Menangi Hadiah Sophie Paris

Boleh klik banner untuk turut serta.
Giveaway sehingga 29 Julai 2012.

Diantara contoh barangan Sophie Paris.
Tag all readers.

Semoga ada rezeki untuk Ina.

A GiveAway

Boleh klik banner untuk turut serta.
Giveaway sehingga 31 Julai 2012.

SALAM RAMADHAN GIVEAWAY

Boleh klik banner untuk turut serta.
Giveaway sehingga 31 Julai 2012

Antara hadiah yang Sweet Lizahanum nak sedekahkan.

Giveaway by :: KyLeLiNa ::

@Entri melekat sehingga 18 Julai 2012 @

Salam semua.
Hari ini Ina nak menambah memeriahkan lagi blog giveaway yang ada.
Ina pun nak buat giveaway jugak.

Sebenarnya ini adalah giveaway kedua dari Ina. 
Giveaway pertama Ina buat di blog Cemmomile Craft.
Ada pelbagai sebab kenapa Ina nak buat giveaway, 
cuma jika disenaraikan macam tak padan pulak dengan hadiah yang tak seberapa. 
Cukuplah atas sebab tanda syukur dgn segala limpah rahmat dari-Nya untuk Ina dan keluarga.

Disamping memperkenalkan blog baru Ina yang masih baby,
baru lahir 17 June 2012 (semalam) =)
Blog yang mewakili diri Ina secara khusus untuk Ina jadikan laman perkongsian secara lebih peribadi.
Setelah bertahun-tahun memikirkan untuk menubuhkannya, akhirnya berjaya juga dengan tekad untuk memajukan diri dalam bidang penulisan.
Ini bermakna Ina dah ada 03 blog yang perlu dijaga.
Ketiga-tiga blog yang ada objektifnya sendiri.

TERMA & SYARAT
1. Follow ketiga-tiga blog Ina (Wajib) :: KyLeLiNa ::, Cemmomile Craft & ~MimosaLina~
3. Buat entry beserta banner & backlink kan ke entry ini,
4. Tinggalkan link entry anda di ruangan komen entry ini beserta email, ID Follower & ID FB
5. Tarikh tutup - 18 July 2012 (12 malam)
 6. Hadiah untuk 03 orang yang bertuah.
7. Pemilihan pemenang berdasarkan CABUTAN BERTUAH.

Selamat maju jaya untuk anda semua.

**Kemaskini**
Senarai Peserta & Penambahan Hadiah

Menang GA My Mom's Best

Sangat ler teruja bila tengok hadiahnya. Sebab Ina jarang tengok hadiah kalau join GA, bila dah menang baru tengok.

Pengumuman Pemenang boleh dilihat di sini.
Entry GA di sini.

Terima kasih puan penganjur.

GA Simple GreenyHouse..Yeay!

Boleh klik banner untuk turut serta.

Follow ke-tiga2 blog berikut:-

GA Sehingga 19 July 2012 

Eqbal Zack: Brisbane Giveaway...

 Pencil Case
Coin Case & Keychain
Klik mane-mane gambar untuk turut serta.
Giveaway sehingga 31 Julai 2012

segmen promote blog by Jal

Ina join segment ni, untuk mempromosi blog yang seadanya ini. =)
Jom join ramai2 dengan klik banner di atas.
Segmen ni sehingga 24 Julai 2012.

Sampel Percuma - Huggies

Kelmarin terima sampel percuma dari Huggies.
Terdapat 02 unit lampin pakai buang pilihan kita beserta nota ringkas berkenaan ruam.

Boleh minta sampel anda di sini.

My Birthday Giveaway 2012

Boleh klik banner untuk turut serta.
Giveaway sehingga 10 July 2012

Ina teka jumlahnya lebih kurang RM15.

Terima Coin Purse

Dua minggu lepas Ina terima satu sampul berisi coin purse, tak pasti dari siapa.
Mungkin dari Mama Qaisara,
atau mungkin dari kemenangan2 yang hadiahnya belum diterima.
Tidak dinyatakan dari siapa, namun Ina ucapkan ribuan terima kasih atas hadiah yang diterima.
Kesudian pihak penganjur menganjurkan giveaway, membuat cabutan, dan mengepos hadiah amatlah dihargai.

 Sambil-sambil tu mari sertai wowww 1001 giveaway

Menang T-shirt Bride & Groom

Alhamdulillah, akan terima t-shirt Bride & Groom dari giveaway blog Tentang C.I.N.T.A.


Entry kemenangannya di sini 
Terima kasih kepada pihak penganjur dan pihak sponsor.

wowww 1001 giveaway

Boleh klik banner untuk join.
Siapa tak pernah ke blog kkida ni boleh lah start jenguk2.
Ina selalu bw & salin resepi2 best di blog kkida.

Kali ni kkida buat GA n nk bg hadiah yg saaangat ler best kepada top 10 refferelnya. 
Ina pun inginlah mencuba nasib merebut hadiah-hadiah yang menarik itu.

Antara hadiah yang kkida tawarkan...

 pinggan-pinggan
 bakul pasal yg cantik
 tupperware
 set tupperware
 mug2 yg cantik
dan yang paling bestnya mestilah Pie Maker ni. 04 biji kkida sediakan. 
1 dah direserved untuk cik mat gebu. 
Tinggal lg 3 untuk direbutkan.
 
Sangatlah banyak dan membuatkan Ina tak tidur malam.
Marilah ramai-ramai join wowww 1001 giveaway ni.

Senarai Peserta & Penambahan Hadiah

Salam semua, semoga dirahmati dan diberkati Yang Esa hendaknya.
Terima kasih kepada para peserta kerana sudi menyertai GA yang Ina anjurkan.
Ada seorang dua peserta yang tidak memenuhkan syarat, 
tapi takpe anda masih ada masa untuk berbuat demikian.

Ina juga berbesar hati untuk menambah hadiah untuk GA ini iaitu 
KEYCASE yand Ina hasilkan sendiri melalui Cemmomile Craft. 
Berikut ialah gambar contoh.
 Contoh penggunnaanya boleh dilihat di sini.
Keycase untuk pemenang IngsyaAllah Ina akan tunjukkan semasa pengumuman pemenang nanti.

Ok, berikut pula senarai peserta setakat waktu ini.

Masih sempat lagi untuk sesiapa yang nak turut serta.
Semoga Berjaya!