"YA ALLAH, bahawasanya waktu dhuha itu waktu dhuha-Mu, kecantikan ialah kecantikan-Mu, keindahan itu keindahan-Mu, kekuatan itu kekuatan-Mu, kekuasaan itu kekuasaan-Mu dan perlindungan itu perlindungan-Mu. Ya Allah, jika rezekiku masih di langit, turunkanlah dan jika ada di dalam bumi, keluarkanlah, jika sukar permudahkanlah, jika haram sucikanlah, jika masih jauh dekatkanlah berkat waktu dhuha-Mu keagungan-Mu, keindahan-Mu, kekuatan-Mu dan kekuasaan-Mu, limpahkanlah kepada kami segala yang telah Engkau limpahkan kepada hamba-hamba-Mu yang soleh. Amin."

Ummi Iman Follower's Giveaway


Jawapan : Ada
Sehingga 13 May 2012
Boleh klik banner untuk turut serta.

FRASER'S HILL GIVEAWAY @ JEMARI ASMARA

Boleh klik banner untuk turut serta.

~ Janda Baik ~

Dilemaku Bersama Blog Giveaway


Blog GA memang menarik untuk disertai kan? Lebih menarik jika hadiahnya lumayan. Diantara sebab kenapa Ina suka sertai blog GA ialah :-

Ina suka dapat hadiah – tak kisahlah apa pun hadiah as long as ianya bermanfaat memang Ina suka. Tambahan pulak dengan sedikit usaha kita – terasa diri termotivasi.

Teruja – Hari-hari review blog untuk tgk kalau2 ada blog yang publish result and cepat2 klik nak tgk diri tersenarai ke tak..hehehe

Suka Peti Pos ada isi -  Ina suka bila posmen singgah umah. Kalau barang yang dibeli sampai pun Ina teruja, inikan pulak barang free-lebih2 excited. – Ina ni bil sampai pun seronok..hahaha

Tapikan…Yang tak berapa syoknya bila nak join blog giveaway ni ialah apabila ianya melibatkan fb / sponsor yang berjela2. Lomah semangat den.

Honestly most of blog GA Ina join dari pejabat – dan malangnya di pejabat FB telah diharomkan. =) FYI office Ina ni staffnya cuma 4 orang, ina sorang je pompuan. Ofice plak jauh dari kawasan pentadbiran – tempat jin bertendang =) Orang lain kalo ngantuk mengadap kerja mungkin boleh jalan2/sembang2/gosip2/minum2 dengan officemate Ina ni tak boleh nak buat suma tu jadi nya kalo penat/ngantuk ngan kerja Ina releasekan minda dengan aktiviti jalan2 di alam maya. Tu yang sempat berGA dan kadang2 tershopping =)Itu jer yang boleh Ina buat.

So berbalik pada isu senarai spnsor dan FB tadi tu, kalo syarat wajibnya melibatkan Like FB & FP sponsor memang jarang ler Ina berpeluang join. Kadang2 Ina join dari rumah. Ina pakai celcom broadband yg ikut mood tahap kelajuannya. Nak klik satu2 untuk like sponsor agak makan masa. Kekadang dekat setengah jam hanya untuk 1 GA. Dan kadang2 bila bukak eh..rupanya dah klik sponsor tersebut untuk another blog GA yang dah join. Sangat murah rezeki pihak sponsor tu sbb byk blog yg di sponsornya.

Tapi yang best dan baiknya dan buatkan Ina berusaha gak layan celcom broadband untuk blog GA yang ada sponsor berjela2 ni ialah kebarangkalian untuk kita menang salah satu hadiahnya adalah tinggi. Kadang2 hadiahnya sampai untuk 15 orang pemenang by random.org / lucky draw. Mesti ada peluang untuk menang..kan?

Dan lagi satu dilema ni – bila review, owner GA adalah student. Dilema betul Ina nak join. Kalau pasti hadiahnya itu sponsor by their parents/somebody oklah. Tapi kalo itu dari duit poket yg diberikan untuk mereka belanja kearah pelajaran sahaja..adus..dilema gak.

If student yang ada side business buat GA, Ina tak rasa bersalah sangat malah akan dengan senang hatinya menyokong sebab GA ni juga adalah salah satu medium promosi. Ada juga student yang mungkin kejar BE…ntahlah sebab Ina pun tak berapa paham BE ni. Student zaman sekarang super duper advance IT knowledgenya.

At last, student2 pun Ina join/support jugakler dengan berfikiran positif yang mereka ini berblog dan buat GA dengan pengetahuan/kebenaran ibubapa ataupun mereka ada certain target yang akan menjadikan mereka individu yang bermanfaat. (kalau nak join, join jelah kan. Toksah pk byk2. kalo pk byk2 tak payah join)-sblm ayat tu Ina dapat-Ina bg dulu untuk diri sendiri =)

Suka lawat blog2 otai yang menang berpuluh GA/month. Bilalah nak menuntut ilmu ni, sudikah mereka memberi tunjuk ajar rahsia mereka? hehehe

Ini cumalah entry perkongsian-sekadar berkongsi apa yang terdetik di fikiran. Jika ada sebarang pandangan/penambahan boleh lah sama2 kongsi.

p/s – Adakah Ina jer yg byk pk perkara2 yg tak perlu dipk-kan.

Giveaway Blog Saya Omei-omei by Kemetot Chomel !

Giveway sehingga 07 May 2012
Sila klik banner untuk turut serta.

Suka yg mcm Atiqah tu-kalo de rezeki nak yang tu sejibik =)

Segmen : SINGGAH BW BY WAN NASHRUL

Support segment by student.
Segment sehingga 30 April 2012
Boleh klik banner untuk turut serta.

SEGMEN:GIVEAWAY 'GLOWZ' BY DIARIMASS

http://diarimass.blogspot.com/2012/04/segmengiveaway-glowz-by-diarimass.html
Sehingga 30 April 2012
Boleh klik banner untuk turut serta.

Hadiahnya - "GLOWZ"

~Apakah kandungan Glowz?
Glowz mengandungi 800mg gluta plus, 1000mg Vit C, Vit E dan kandungan2 lain. Detail kandungan Glowz:

-Soy Protien
Antioksida. Melembutkan kulit, agen pencerahan.
-L-Glutathione
Master Antioxidant.Changes berfungsi sebagai agen pemutihan kulit. whitening agent
-Marine Collagen
Menjadikan kulit lebih sihat, juga pada kuku dan rambut. Anti penuaan serta membantu membakar lemak dalam badan. Menjadikan kulit berseri-seri.
Vitamin C
Membantu penyerapan Glutathione, Antioksidan, pencerahan kulit.
-Vitamin E
Antioksidan, memudarkan marks serta parut. Menjadikan kulit kelihatan lebih muda dan berseri.
-Grape Seed Oil
Untuk menjadikan kulit kelihatan muda.

~Apakah yg membuatkan Glowz berkesan?

->Kandungan astaxathin yg tinggi, sama seperti gluta utk cerahkan kulit.

~Adakah Glowz blh diambil bersama produk pelangsingan?
->Boleh, tetapi perlulah dijarakkan, sekurang2 3jam selepas pengambilan.

~Bagaimana nk mengambil Glowz?

->Glowz perlu dibancuh dengan air sejuk/air kosong.

~Bila perlu mengambil Glowz?
->Sebaik2nya sewaktu perut kosong seperti selepas bangun tido.

~Berapa kali perlu mengambil Glowz?
->Ia terpulang pada individu, jika inginkan kesan segera 2 kali sehari sudah cukup. Bagi yg mengambil White L-Glutathione, boleh mengambilnya sekali/sehari. Kerana kandungannya
yg hebat, 1sachet utk setiap hari sudah mencukupi.

~Adakah Glowz selamat diamalkan?

->Sudah pasti Glowz selamat diamalkan sesiapa sahaja utk mendapatkan kulit yg idamkan. Ia mampu mencerahkan 3-4tone warna kulit.


~Adakah Glowz mampu menghilangkan parut?
->Ya, ia akan berlaku secara berperingkat dengan penggunaan yg berterusan kerana ia juga mengandungi Vit E.
Glowz, RM150/ Box (30Sachets)
Hopefully menang...heheh

AmerConer 1st Giveaway

Giveaway sehingga 30 April 2012
Boleh klik banner untuk turut serta.

Tag - ET

GA Lelaki Kacak RM100

Sehingga 30 April 2012
Boleh klik banner untuk turut serta.

FreeShawls Giveaway by missmyd

Sehingga 25 April 2012
Boleh klik banner untuk turut serta.

GA 3rd Anniversary "KAUDIHATIKU"

Sehingga 30 April 2012
Boleh klik banner untuk turut serta

GA Duet: Anis Alya & Ana.

Sehingga 07 May 2012
Boleh klik banner untuk turut serta.

Giveaway Pertamaku

Sehingga 30 May 2012
Boleh klik banner untuk turut serta

Barangan Garnier Untuk Direbut #3 by Pupel Liyana

Giveaway sehingga 27 April 2012
Boleh klik banner untuk turut serta.

Menang Saguhati dari Blog Dunia Kebahagiaanku

Terima kasih banyak-banyak sebab buat giveaway.
Saguhati yang comel tu sangatlah dinanti =)

Giveaway Herba Tihara


Boleh klik banner untuk turut serta.
Pelbagai hadiah menarik ditawarkan.

Sazalina's first blog giveaway!

Sehingga 30 April 2012
Boleh klik banner untuk turut serta.

#1 Giveaway Happy Birthday : by MananQayyim

"Giveaway Happy Birthday anjuran MananQayyim(MQ) ditaja bersama oleh Kit Biasiswa (http://bit.ly/KitBiasiswa)
 Boleh klik banner untuk turut serta.

Untuk penambah baikkan - Boleh tukarkan warna latar kepada warna yang lebih cerah dan menarik.

BawalBiru 1st Giveaway

Giveaway sehingga 08 May 2012
Boleh klik banner untuk sertai.

 Yang ni sangat menawan hati. =)

Hannah Husna's 3rd B'day GA

Klik banner untuk turut serta.
Selamat ulang tahun yang ke-3 Hannah!

Sampel Percuma - Baby Love Drypers

Last week lagi dah sampai.
Memang lembut dan nampak lebih selesa.
Fakhruddin dah pakai pun.

1st GiveAway Zack-Monavie

Boleh klik banner untuk turut serta.
Tag - dora, et lg, n kak yati

First MS ZAYYAD Giveaway

Giveaway sehingga 30 April 2012
Boleh klik banner untuk join.
Tag - Atie, Kak limah, kak wani, dora, & Sham

RM150.00 Cash | Give Away From lidarahim.com

Giveaway sehingga 07 May 2012
Boleh klik banner untuk join.

Hadiah seperti berikut :-

Hadiah Utama : 1 orang x RM50.00 tunai
 Hadiah Kedua : 2 orang x RM30.00 tunai
 Hadiah Ketiga : 2 orang x RM20.00 tunai
Hadiah Saguhati x 10 orang

misssha diffusionanez shoppe 1st

Boleh klik banner untuk turut serta

1st Giveaway Forever Young By Nazihah Hsn

Boleh klik banner untu turut serta.

Tag - Idora, et, sha, & atie

First Giveaway By Aisyah Hashim And Ieka

Giveaway sehingga 15 April 2012
Boleh klik banner untuk turut serta

Web Hosting + Kek Lapis GIVEAWAY

Web Hosting + Kek Lapis GIVEAWAY:






Salam sejahtera kepada peminat kek lapis, disini kami mengadakan GIVEAWAY Kek Lapis Sarawak kepada sesiapa sahaja yang ingin menyertai. 

Cara Penyertaan:
1.Copy entry ini tanpa mengubah apa-apa bermula dari perkataan "Web Hosting + Kek Lapis GIVEAWAY" dekat atas tu sampai "WoahZone.Net" pada bawah post ini dan postkan di dalam blog anda. Caranya highlight entry ini kemudian tekan "Ctrl + C" kemudian pergi ke post anda kemudian tekan "Ctrl + V" tanpa mengubah apa-apa pun. 

2.Kemudian email kepada kami link post blog yang anda buat tadi kekeklapisborong@gmail.com agar mudah untuk kami membuat cabutan. Jika anda tidak mempunyai blog boleh mendaftar percuma di blogger.com. Kami menerima walaupun blog masih baru. Apa sahaja format blog kami akan terima.

p.s Hubungi kami melalui email keklapisborong@gmail.com atau SMS 013-5711762 untuk sebarang pertanyaan mengenai GIVEAWAY ini =)

"Pemenang akan dibuat melalui cabutan!"


*Setiap SEORANG dari 5 pemenang bertuah akan mendapat 2biji kek lapis daripada kami bernilai RM25 setiap satu keseluruhan RM50. 

*Pemenang boleh memilih kek kegemaran mereka dan akan dihantar dalam masa seminggu selepas GIVEAWAY ini tamat.


Tarikh tutup penyertaan adalah 13/04/2012 atau lebih awal bergantung kepada penyertaan.

Pesanan penaja:

Multiple domain web hosting in a simple definition is a hosting plan that can support or let you host more than one domain name. Sometime it also known as unlimited domain hosting because for some hosting plan it give the advantage to users to host as many domains as they want in one hosting. There are so many hosting plan that you can choose between thousands of web hosting provider companies all over the world. Most of them offer similar features to attract the customer and the best part is you can get the best for you at a very low price.

Multiple domain web host always come with other great features that needed by any websites whether it the new site or the old one. Because of the high competitive in providing the best for buyers between the hosting companies it give so much benefit to buyers. There are a lot of great features offered to eat up their competitors.

There are many cheap multiple domain web hosting plans that you can choose and most of it are at a very affordable price. Most of these web hosting plans not just offer the multiple domain hosting or the unlimited domains but also provide you other great features like unlimited email, unlimited web space, unlimited bandwidth and unlimited MySQL databases. All these features are what you really need to improve your business because you need the best to become the best and that what I believed.

Regards

Yeah..akhirnya 02 kemenangan.

Alhamdulillah...akhirnya dapat gak kemenangan untuk april.



TQ to owner blog. Ni yang semangan nak join GA banyak2 lagi ni. =)

Giveaway by Syasya Creative Handmade Bag

Sehigga 06 April 2012
Boleh klik banner untuk join, sempat lagi ni =)

First Blog Giveaway: Guestbook

Giveaway sehingga 30 April 2012
Boleh klik banner untuk turut serta.

Give Away - Shot Glass From Australia

Giveaway sehingga 22 April 2012
Boleh klik banner untuk join.

Suffah Beauty Shop Giveaway

Giveaway sehingga 11 April 2012
Boleh klik banner untuk join.

"Suffah Beauty Shop Sedang Mencari New Agen & Stokis Untuk Semua Killer Products"

Giveaway Siapa Bertuah Dapat CARTER'S ROMPER

Giveaway sehingga 10 April 2012
Sila klik banner untuk turut serta.
Tag Ida

NEW Semester Giveaway!

Giveaway sehingga 08 April 2012
Boleh klik banner untuk turut serta.
Tag - ET, Angah dan Dora

MegaGiveAway By Penmerah.com

Giveaway sehingga 07 April 2012
Boleh klik banner untuk turut serta.
Tag Idora, Hisham & Atie.

Fan Page Celebration Giveaway!

Giveaway sehingga 07 April 2012
Boleh klik banner untuk turut serta.

1st Giveaway by Six e'Craft

 
Boleh klik banner untuk turut serta.
Giveaway sehingga 06 April 2012.
Tag Kak Limah dan Kak Wani.

CikAbbit's SuperDuper GA

GA sehingga 06 April 2012.
Boleh kllik banner untuk turut serta.

ARWENDANISH 1ST GIVEAWAY

Giveaway sehingga 5 April 2012
last minute join. =)

PRINCESS FYZA GIVEAWAY

Last minit join.



SENARAI PENAJA :

 FYZA LIFE ( 4 x top up rm5 setiap seorg)
AFIQAH , PAGE (2 x top up RM 10 setiap seorg)
AUTOPUPBIZ , PAGE (1x top up rm15 & akn dftarkn org tu sbg dealer di atopupbiz reload scara p'cuma )
 AIN (3 blog review setiap seorg)
CIK HARTY (2x  baju dr sarawak)
MIMI  (2 x top up RM10 setiap seorang)
AZZA LIFESTORY (1x vector & 1x special doodle setiap seorg)
SHIDA , PAGE  (1x edit blog simple / 1x vector simple setiap seorg)
QIRAH ISA (2x pasang brooch felt setiap seorg)
AZNIE ( 1x header, banner,full edit blog )
AZNIE  (1x topup rm5, 1x header simple 2. )
AIN NAJIHA , LIKE THIS PICT ( 2x top up rm10 setiap seorg )
NUR EZZATI (2x top up rm5 setiap seorg )
UNKNOWN (1x top up rm 5 1x top up rm10 setiap seorg)
NOORLINALIKE THIS PICT , LIKE THIS PICT  (2x top up rm5 setiap seorg )

Contest : Cerita Seram

 Giveaway sehingga 07 April 2012

Dengan lafaz Bismillah.
Sebenarnya dalam hidup Ina banyak kali Ina alami cerita seram ni. Dan Ina ada seorang adik yang memang boleh nampak makhluk iblis dan jin ni. Ina pula bermula dari umur 12 tahun, bila mana abah ambil papan rumah mok (nenek) untuk dijadikan bilik Ina, Ina asik tidur ditindih dan dalam masa ditindih tu alami pelbagai suasana yang bukan alam nyata cuma tahap kesedaran waktu ditindih tu menjadikan Ina confuse samada Ina ni alam nyata atau di alam maianan syaitan.

Untuk pengetahuan, rumah mok waktu tu dah lama tinggal sebab mok dan che (toki) dah tua dan duduk dengan anak-anak. Rumah mok letaknya dalam kebun getah & durian yang jauhnya hampir 30 minit berjalan kaki sebab nak masuk ke rumah nenek cuma boleh dengan berjalan kaki/motor sahaja. Memandangkan rumah jauh terletak di dalam kebun getah & durian, memang ada juga penduduk dikalangan makhluk lain di situ cuma nenek pesan, selagi kita tak ganggu mereka dan kita taat pada perintah Allah swt, tiada apa yang nak ditakutkan.

Cerita yang Ina nak kongsikan kali ni ialah kisah yang baru lagi terjadi. Baru-baru ni Ina telah dimasukkan ke wad kerana 'disyaki' demam denggi. Bilik memang tip top, besar, siap ada bilik air canggih, tv, aircond, kerusi rehat yang sampai 4 biji, dan pemandangan yang menghijau disebalik sliding door. Hospital ni tiada had lawatan, bila-bila masa 24 jam boleh datang melawat. 

Ina sorang, xder yang tunggu. Abang sayang kerja syif, jadinya Ina tak sampai hatilah nak mintak dia tunggu Ina dan sakit badan tidur atas kerusi memandangkan Ina 'ok'.

Kejadian untuk malam pertama, macam biasa Ina kena tindih. Oleh kerana dah terlalu biasa, dengan izin Allah semangat Ina masih 'ok'. Dan Ina boleh teruskan tidur dengan tv hanya ditutup pukul 05 pg.

Kejadian untuk malam kedua, Ina dah tak sedap hati dari awal. Petang tu Ina tak sedar yang tangan Ina dah berdarah-darah sebab air yang dimasukkan ke tangan tu dah habis, bila air habis-darah kita pula yang disedut. Ina tekan loceng panggil misi then misi treat mcm biasa-ganti air baru. Masalahnya darah-darah yang ada kat lantai tu misi tak endahkan. Mungkin dia lupa.

Sudahnya bila Ina nak berulang alik ke tandas asik duk tengok darah-darah kat lantai tu jer. Dahler nak ke tandas payah sebab kena bawak ngan stand air tu skali. Ina pun susah nak lelap. Dengan badan dah start lemah sebab dah tak boleh makan-asik muntah-loya-tak solat-semua bercampur2. 
Dan bila Ina nak lelap jer Ina mula dengar nama Ina dipanggil. 
"...lina...." , "....liinaa.." betul2 kat tepi telinga kanan, tepi katil yang lantainya berdarah tu. 
Ina tersentap, tapi tak tau kenapa mata terus layu. Nak menoleh pun tak larat.

Tak tau selang berapa lama Ina terkejut sebab bunyi "..tok..tok..." sliding door Ina diketuk!. Sliding door tu memang bermangga dan bila malam misi dah tarikkan langsir. Sekali lagi Ina tak dapat pikir lama sebab mata terus layu. Esoknya bila Ina terjaga subuh, Ina terus turun katil. Pergi tandas dan duduk atas kerusi tunggu misi amik darah dan tunggu doktor. Sehingga pkul 10 pagi Ina tunggu doktor buat daily check. Bila doktor sampai jer terus Ina minta keluar. Doktor tak bagi tapi Ina merayu2, then dapat lah keluar dengan syarat kena datang hospital daily selama seminggu.

Dengan kejadian di atas, Ina bersyukur sebab setiap kali diganggu mata Ina terus tak boleh buka-dan Ina tak sempat rasa seram. Sebab Ina memang agak penakut, kalo Ina takut bimbang Ina ajak misi teman tidur dalam bilik pulak nanti. Tak ke haru nanti.

Hospital dirahsiakan - sebab lain orang lain pengalaman. Takut nanti ada plak yang takut masuk spital sebab citer2 camnih.

Itulah sedikit kisah benar yang agak seram yang Ina nak kongsikan.

Ina tag ET dan Angah

April 2012 Blog Giveaway

Giveaway sehingga 30 April 2012.
Sila klik banner untuk turut serta.

HanaCraftyWorld 1st Giveaway

Sila klik banner untuk turut serta.
Anak pemenang yang berumur dibawah 02 tahun juga turut akan mendapat baju istimewa yang dikait oleh Hana. 
Jika pemenang bujang atau anak dah besar2, tetap akan menerima hadiah misteri dari Hana.

Fakhruddin pula akan genap 02 tahun pada 07 April ini.

'Projek Amal Blogger'

Mah@mahu mencari blogger2 yang sudi untuk turut serta dalam projek amal. Projek amal tersebut ialah hebahan untuk mana-mana acara/aktiviti yang dianjurkan oleh pihak/komuniti yang memerlukan penyertaan orang awam.

Tugasan ini tidak memberikan pulangan wang ringgit. Dah nama pun projek amal kan. Sesiapa yang turut berminat boleh lah klik gambar di atas untuk pergi terus ke website Mah@mahu.

MAGNOLIA PERT GIVEAWAY 2012

Berkenan kat jam yg dlm gambar ni.
GA sehingga mid april 2012.
Boleh klik banner untuk turut serta.

2nd Giveaway Blog Bunga Bunga Cinta

GA sehingga 10 April 2012.
Sila klik banner untuk turut serta.