"YA ALLAH, bahawasanya waktu dhuha itu waktu dhuha-Mu, kecantikan ialah kecantikan-Mu, keindahan itu keindahan-Mu, kekuatan itu kekuatan-Mu, kekuasaan itu kekuasaan-Mu dan perlindungan itu perlindungan-Mu. Ya Allah, jika rezekiku masih di langit, turunkanlah dan jika ada di dalam bumi, keluarkanlah, jika sukar permudahkanlah, jika haram sucikanlah, jika masih jauh dekatkanlah berkat waktu dhuha-Mu keagungan-Mu, keindahan-Mu, kekuatan-Mu dan kekuasaan-Mu, limpahkanlah kepada kami segala yang telah Engkau limpahkan kepada hamba-hamba-Mu yang soleh. Amin."

GIVEAWAY KEDUA PEONY PINKY

GA yang ke-dua kalinya dari PeONy PiNky. 
Tapi kali ini lebih menarik kerana hadiah2nya telah disponsor oleh mereka2 yang bermurah hati berikut :-


Dan yang bestnya peluang utk menang lebih besar kerana hadiah adalah untuk 10 orang pemenang.

Ok Jom tengok syarat-syaratnya.
1. Mesti follow mereka yang bermurah hati sponsor hadiah seperti di atas.
2. Buat entry tajuk : " GIVEAWAY KEDUA PEONY PINKY "
3. Letak banner GA di entry dan sidebar.
4. Tag 2 orang rakan anda dan pastikan mereka maklum.
5. Komen dan letak link entry.
ok saya tag
et
kak wani
GA ini terbuka sehingga 20 JULAI 2011 jam 12 tengah malam.
Masih ada masa untuk join GA ni. Klik banner untuk join.

Diari Comel Saya First Give Away



Mari Join GA dari Myra Amira.


Syarat yang sgt mudah.
1. Copy and paste je gambar kat atas ni and buat satu entri pasal give away ni..
2. Tag atau tak terpulang pd individ.
3.  Tinggalkan link korang kat ruang komen asal GA ni.

Tarikh tutup pada 24 Julai 2011
Kalau nak join just klik pada banner di atas.

1st Giveaway by Cempaka Kuning


Cempaka Kuning telah bermurah hati untuk memberikan hadiah-hadiah menarik melalui 1st Giveaway by Cempaka Kuning kepada follower2nya.
Hadiah yang ditawarkan sangat menarik, semoga aku ada rezeki dengannya.=)

Syarat penyertaan sangat mudah.

1) Jadi follower blog Cempaka Kuning

2) - Buat 1 entry yang bertajuk: "1st Giveaway by Cempaka Kuning" 
    -  letak BANNER di atas di entry dan sidebar blog korang. 
    -  Jangan lupa backlink kan balik ke blog cempaka Kuning.

3)  Tag 2 orang rakan member dan pastikan mereka tau.

4)  Pemenang akan ditentukan berdasarkan cabutan bertuah.

5) Komen dan tinggalkan link entry..

Tarikh tutup penyertaan pada 17 Julai 2011.
Mudah kan...semoga aku yang bertuah. 
Boleh klik banner utk join sama.

aku nak tag...
kak yati
shahirah

Kalau Saya dapat RM300

Kalau saya dapat RM300 dari dermawan seperti Safra Shukri tuan punya blog I Need To Blog MySelf, saya akan gunakannya untuk perkara2 berikut:-

1. Saya nak celebrate meriah sikit untuk Ulangtahun Perkahwinan Saya yang Ke-2 pada 18hb Julai ni. Tahun lepas cuma beli coklat n makan together2. Semoga tahun ni boleh lebih meriah dengan budget agak besar sebab dah bertiga.

2. Nak guna untuk persiapan raya terutamanya untuk Muhammad Fakhruddin yang sudah mencecah umur 1 thn 04 bln pada Aidilfitri yang akan menjelma Ogos nanti.
3. Nak hantar kereta ke bengkel. Kereta asik meragam tambah risau nak balik kg Nilai-Phg-Tganu-Phg-Nilai. 

Actually nak buat macam2 lagi, tapi kang tak logik plak. Nanti mesti tuan GA pk pe sengkek sangat kylelina ni..hehehe =) hambe termasuk golongan Miskin Bandar..(istilah yg diberikan untuk yang pendapatan isi rumah RM3000 ke bawah)..

Saya Tag :-

"Murah hati Superwoman yang comel lote ni, Total hadiah RM600 tuh..Ingat senang ke individu biasa nak bagi hadiah gitu2 jer kan.. Kalo saya tak menang pun saya tetap akan doakan Puan Safra ni sihat dan murah rezeki selalu sebab nanti2 boleh buat contest lagi kan..."

Ok..kepada sape2 yang mahukan hadiah wang tunai dari Puan safra, bolehlah klik banner dibawah untuk sertai contest ini.
  
Syarat-syaratnya pun mudah saja.
  1. Follow blog ini dan like fanpage INTBM
  2. Buat satu entri di blog anda bertajuk "Kalau Saya dapat RM300"
  3. Masukkan sekali banner contest dan link kan terus ke GA asal.
  4. Tag 1-3 orang dan encourage dorang utk join sama. 
  5. Submit  link di ruangan komen.
Tarikh Tutup pada 15 Julai 2011.
Boleh klik pada banner untuk turut serta.

Rakan 1Klik 2nd GIVEAWAY

Tadi baru jumpe blog ni. Blog Rakan 1Klik. Blog ni menampilkan pelbagai artikel yang ditulis oleh penulis-penulis diJabatan Penerangan Malaysia. Artikel-artikel di blog Rakan 1Klik ni dapat memberi inspirasi dan menyajikan mesej yang berguna dan bermaklumat untuk kita semua.
 Blog Rakan 1Klik ni dah pernah buat GA sebelum ni dan menerima sambutan yang amat menggalkkan. 
Rakan 1Klik 2nd GIVEAWAY ni menawarkan hadiah yang sangat menarik seperti berikut. 
Hadiah Pertama: Kamera Digital Samsung ES80 with 4GB memory card.
KEDUA:  Hard disk 200 GB
KETIGA: Hard disk 100 GB
10 hadiah saguhati
Menarikkan hadiah2nya. Harap2 bleylah menang.

Hadiah Sumbangan dari YBhg. Ketua Pengarah, Timbalan Ketua Pengarah (Penerangan Strategik) Jabatan Penerangan Malaysia, Pengarah dan Timbalan Pengarah Bahagian Penerbitan Dasar Negara.

Syarat penyertaan.
1) Jadi follower blog Rakan 1Klik
2) Masukkan link blog Rakan 1Klik ke dalam bloglink anda.
3) Masukkan badge Rakan 1Klik 2nd GIVEAWAY di bahagian sidebar blog anda.
3) Sumbangkan mesej atau pandangan MEMBINA & BERNAS di mana-mana entry Kegemaran anda. 
4) Komen yang BANYAK & TERBAIK akan disenarai pendekkan sebagai pemenang.
Tempoh peraduan ialah 01 Jun - 29 Julai 2011. 

Klik sini untuk turut serta.

GIVEAWAY : SOME GOODIES FROM DISNEY JUNIOR

GA dari Ling In The House. Tuan rumah bermurah hati untuk memberikan hadiah2 yang sangat comel kpd peserta2. 
Hadiah-hadiahnya...
-A  Minnie Plush toy
-A Disney Junior Note Book
-A  Jake Sling Bag
-A height chart
- Stickers
- A Mug

 
Syarat2nya pun sangat mudah.
1. Mesti follow Ling In The House.
2. Buat Entry pasal GA ni
3. Komen kat entry GA ni di blog Ling.

 
Tarikh tamat penyertaan ialah 10hb Julai 2011.
Masih ada 04 hari lagi untuk join reramai.
Klik Sini untuk Join sama.

'3rd GIVEAWAY DILAZFAMILY 2011'

Join GA yang dianjurkan oleh Dilaz, dari Melaka.
GA ni bersempena Anniversary Blog Dilaz Family dan Anniversary Wedding Dilaz ke-4.
 Syarat-syaratnya pun mudah saja.

 i) Terbuka kepada semua blogger yang ada alamat di Malaysia tak kira peringkat umur
ii) Lebih diutamakan kepada follower dan pembaca DILAZ FAMILY
(http://dilazfamily.blogspot.com)
iii) Buat satu entry bertajuk '3rd GIVEAWAY DILAZFAMILY 2011' lekat banner di atas di dalam entry dan sidebar blog anda.
iv) Masukkan Blog DILAZ FAMILY CONTEST DAN GA   sebagai bloglist anda.v) Tinggalkan link entry.
vi) GIVEAWAY ini tamat pada 09.07.2011 (JAM 3 PETANG).
 Jomler ramai-ramai pakat join ini Giveaway. 
Klik sini untuk join.

Strawberry Giveaway by DAS

Giveaway pertama dari DAS. Seperti gambar berikut hadiah untuk GA ni telah disponsor oleh 8 crafter seperti berikut :-
  1. Dewi’s Artwork Station: http://dewisartworkstation.blogspot.com/
  2. Shizyntoz: http://www.shizyntoz-art.blogspot.com/
  3. Salmiah saari: http://sweetmaniscraft.blogspot.com/
  4. Kami craft: http://kamiscraft.blogspot.com/
  5. Cass Latte Raey: FuzziesULov3 (FB) https://www.facebook.com/pages/FuzziesULov3/132905893446470
  6. bizdecottage: http://www.facebook.com/bizdecottageshoppe
  7. Beii: http://www.lvbeii.com/
  8. Amira: FB https://www.facebook.com/profile.php?id=100000273360091 
GA ni bermula dari 01hb Julai 2011 sehingga 10hb Julai 2011. Masih sempat lagi untuk anda semua turut serta.

Syarat2nya pun tak susah pun. Ada 02 option Blog & FB. 

1. Senaraikan link 08 crafter yang bermurah hati sponsor hadiah. 

2. Buat perkara berikut untuk tambah peluang menang:-

Contest & Contest & Contest

Sekarang aku tengah menyertai Peraduan Nescafe Rumah Idaman. Dah banyak tahun joint, tapi masih takder rezeki dgn nescafe nih. Sememangnya aku suka dengan produk nescafe + free giftnya. Hadiah Utamanya Sebuah rumah bernilai RM638, 888. Haa..sape taknak angkat tangan. Sure takder sape yang taknak. Aku memang naklah sangat2.

Nak joint jugak?? Borang Peraduan. atau terus ke Peraduan Nescafe.
Isi borang peraduan tersebut dengan lengkap beserta syarat2nya.

Dan mase operasi mengoogle mencari peraduan, terjumpa plak blog lubuk segala peraduan. Terus masuk bloglist. Lepas ni if nak mencarik peraduan, tak perlu susah mengoogle sebab kat blog ni dah sentiasa update. Bley lah jadikan blog ni satu sumber info selain pi pusing2 pasaraya cari peraduan. So sape yang kaki peraduan mcm aku bley terjah di sini yer.. Malaysia's Online Contest Portal.