"YA ALLAH, bahawasanya waktu dhuha itu waktu dhuha-Mu, kecantikan ialah kecantikan-Mu, keindahan itu keindahan-Mu, kekuatan itu kekuatan-Mu, kekuasaan itu kekuasaan-Mu dan perlindungan itu perlindungan-Mu. Ya Allah, jika rezekiku masih di langit, turunkanlah dan jika ada di dalam bumi, keluarkanlah, jika sukar permudahkanlah, jika haram sucikanlah, jika masih jauh dekatkanlah berkat waktu dhuha-Mu keagungan-Mu, keindahan-Mu, kekuatan-Mu dan kekuasaan-Mu, limpahkanlah kepada kami segala yang telah Engkau limpahkan kepada hamba-hamba-Mu yang soleh. Amin."

Orini Craft Simple Giveaway

Sila klik banner untuk turut serta.

FIRST GIVEAWAY FROM NEW BLOGGER

Sila klik banner untuk turut serta.

Komen akak:-
Actually xde ape nak komen sebab blog memang dah comei...
Akak hanye boleh wish semoga Risha boleh jadi seorang blogger yang bagus dan berjaya.

Mini Special Giveaway by Ain

Boleh klik banner untuk turut serta.

Note : xde twitter.

Shaklee Wardrobe : Giveaway

Sila klik banner untuk turut serta.

Mini Giveaway #2 By Nabila Medan


CLICK BANNER!!

Mini Giveaway By Nabila Medan


CLICK BANNER!!

Reddelima Giveaway Part 1 by Dunia sebenar Shida




Dengan ini shida wakil dari www.reddelima.com menganjurkan Reddelima Giveaway Part 1 by Dunia sebenar Shida yang akan berjalan selama 2 minggu bermula hari ini 15.10.2013 bersamaan Hari Raya Aidiladha dan akan tamat pada 29.10.2013. Pengumuman pemenang akan diumumkan selepas Part 2 Giveaway dijalankan pada 30.10.2013 dan akan tamat 12.11.2013 (2 weeks). Shida berharap GA ini akan mendapat sambutan dan meriah seperti GA sebelum ni. Inshaa Allah. Kita tengok syarat-syarat wajib korang kena follow :





 syarat-syarat wajib : 


  1. Like dan Add Facebook Sponsors :  

  2. Like dan Follow Blog Shida :

  3. Buat satu entri bertajuk :  Reddelima Giveaway Part 1 by Dunia sebenar Shida

  4. Copy dan paste kod dalam entri korang

  5. Submit link entri dekat komen entri Giveaway ini













Gempak Giveaway Red Delima Di Nabilabiela.com



SENARAI HADIAH

Telekung solat x 3 
Beg x 3 
Selendang/Pashmina x 5 
T-Shirt x 10

Pemenang boleh pilih sendiri hadiah di  laman  www.reddelima.com  setiap satu di

Kategori 'Sleepwear.' 
Kategori 'Officewear'. 
 Kategori beg. 
 Kategori 'Accessories'. 
 Kategori 'Scarf."


Giveaway Jom Menang


KLIK BANNER UNTUK JOIN

HADIAH:
i) 1 set perfume bernilai RM120.00
ii) Ankle bracelet + Shawl + Wallet + CD Pocket + Cellphone Jewellery Sticker
iii) Ankle bracelet + Shawl + Wallet + CD Pocket + Cellphone Jewellery Sticker
iv) Ankle bracelet + Shawl + Wallet + CD Pocket + Keychain

Hadiah ditaja oleh Loveperfume & Yumida


TAMAT: 9 NOVEMBER 2013

[TERBONGKAR] 10 Perkara Semua Orang Mesti Tahu Tentang Rokok Tak Sah di Malaysia

Fakta-fakta berkenaan rokok yang perlu kita ketahui. 

1. Malaysia pengguna rokok tak sah ke-3 tertinggi di antara 11 negara Asia (ITIC & Oxford Economics 2013)

2. 34.5% jumlah rokok yang terjual di Malaysia adalah tak sah (ITIC 2013)

Sila klik gambar di bawah untuk lagi 8 fakta.

MINI GIVE AWAY BY T-SHIRT MUDAH TERENGGANU PART 3

Sila klik banner untuk turut serta.

Duo Giveaway by Aliya & FD

Giveaway sehingga 16 Oktober 2013.
Sila klik banner untuk turut serta.

Giveaway Me & My Family 2013

Giveaway sehingga 02 November 2013.
Sila klik banner untuk turut serta.

GIVEAWAY ULANG TAHUN PERTAMA GREENAPRICOT

Giveaway sehingga 17 Oktober 2013.
Sila klik banner untuk turut serta.

Giveaway 'Convocation' Sunsweetz ~OCTOBER 2013

Sila klik banner untuk turut serta.

BIRTHDAY GIVEAWAY BY BLOG RABIATUL RAHIM

Giveaway sehingga 20 October 2013.
Sila klik banner untuk turut serta.

Giveaway Butik Comel Collection

KLIK BANNER UNTUK JOIN

HADIAH:
1) Baucar RM200
2) Baucar RM150
3) Baucar RM100
Saguhati: 2 pemenang x Baucar RM50

Hadiah ditaja oleh Butik Comel Collection

PEMILIHAN PEMENANG:
-menggunakan random.org

SEMUA PESERTA BERPELUANG UNTUK MENANG
JOM JOIN RERAMAI!

October 2013 Blog Giveaway

Giveaway sehingga 01 November 2013.
Bley klik banner untuk turut serta.

[FIRST 200 ONLY] Free manicure, makeover, tea party, RM100 door gift. Claim now


Giveaway - Running Man and Me





Dengan lafas Basmallah,
saya menyertai Giveaway pertama Aefa.

Syarat-syarat Penyertaan

Bermastautin di Malaysia

Buat satu ENTRY bertajuk "Running Man & Me

Letak banner GA dalam entry dan link kan ke blog ini

Like FB Pages Aefa

Letakkan URL entry diruangan yang disediakan

# DONE #

MINI GIVE AWAY By T-SHIRT MUDAH TERENGGANU

Boleh klik banner untuk turut serta.

FIRST GIVEAWAY VALLARYS

Giveaway sehingga 30 September 2013.
Boleh klik banner untuk turut serta.

FB - Kylelina D'souza
Instangram - Tiada
Tag - Kak Wani & ET

September Giveaway By KasihLestariAbadi

Boleh klik banner untuk turut serta.

Farewell Giveaway By Simplesyara

Klik banner untuk turut serta.
Giveaway sehingga 10 Oktober 2013.

Segmen Tambahkan Follower & Isi Tabung

Klik banner untuk turut serta.

MKM MINI SPECIAL GIVEAWAY

Klik banner untuk turut serta.

Syarat Penyertaan Giveaway
1. Follow blog Add/Follow FB Izzat Syahir dan Like Fanpage Mujahadah Kalam Muslim
2. Like Fanpage 4Life Transfer Factor Pantai Timur Besut & Batu Pahat
3. Buat entri bertajuk MKM MINI SPECIAL GIVEAWAY
4. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
5. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen entri INI.
6. Pemenang akan ditentukan melalui cabutan bertuah secara manual.
7. Giveaway ini akan berlangsung dari 5/9/2013 sehingga 10/10/2013


Hadiah Giveaway 
1. TOP REFERRAL: HADIAH MISTERI
2. 12 FELT BOOKMARK
3. 2 MAJALAH JOM
4. 1 BUAH BUKU KANAK-KANAK
5. 10 HADIAH MISTERI
6. 5 BUTTON

30 HADIAH UNTUK DIMENANGI

September 2013 Blog Giveaway

Boleh klik banner untuk turut serta. 
Giveaway sehingga 12am 01 October 2013.

August 2013 Blog Giveaway

Sehingga 01 September 2013.
Boleh klik banner untuk turut serta.

Sampel Percuma - Vanish

02 pek sampel Vanish.
Baru guna sikit yang pink.

Sampel Percuma - Libresse

 Libresse untuk tahun 2013.
Semua jenis dalam 1 pek.

Random Giveaway by Fatin Diana

Giveaway sehingga 01 Sept 2013.
Boleh klik banner untuk turut serta.

Hadiah pilihan :
1. Printed T-shirt
2. Bawal tone
3. MP3

Giveaway 2013 By Jaja

Sehingga 30 September 2013.
Boleh klik banner untuk turut serta.

Hadiah yang dipilih.
1.Polaroid Camera.
2. T-shirt printing long sleeves
3.Bawal plain turquoise bidang 45

Giveaway Buku Percuma sempena ulangtahun kelahiran yang pertama MUHAMMAD HASSAN

Boleh klik banner untuk turut serta.
Hadiah untuk 10 penyertaan terawal.

Hassan Al-Banna

Wirid al-Ma'thurat (wirid dan doa Rasulullah S.A.W) disusun oleh Hassan Al-Banna. Beliau merupakan seorang pendakwah yang mengorbankan harta dan nyawanya untuk menegakkan kedaulatan Islam. Beliau adalah pengasas gerakan Ikhwanul Muslimin.

Pada usia 12 tahun, beliau telah menghafal Al-Quran. Beliau menyertai kumpulan Latihan Akhlak dan Jemaah al-Akhlaqi di madrasahnya. Beliau juga sering menghadiri majlis-majlis zikir pimpinan al-Ikhwan al-Hasafiyyah. Pada usia 23 tahun, beliau menubuhkan gerakan Ikhwanul Muslimin di bandar Ismailiyyah dan dalam masa yang sama sedang bertugas sebagai seorang guru pada Mac 1928.

Hasil kegigihan beliau, gerakan dakwah beliau mendapat sambutan di Mesir dan di setiap pelusuk negara-negara Islam. Bimbang dengan pengaruhnya yang semakin kuat, Hassan al-Banna ditembak mati oelh seorang pembunuh upahan lalu menghembuskan nafas terakhir pada 12 Februari 1949.

Tok Janggut

Selain itu, nama sebenar Tok Janggut adalah Muhammad Hassan. Beliau adalah pahlawan Islam yang berasal dari Tanah Melayu. Beliau digelar Tok Janggut kerana memiliki janggut yang panjang.

Di atas adalah sebab kenapa nama Muhammad Hassan dipilih oleh penganjur untuk puteranya ini. Secara tak langsung, dapat jugak pengetahuan yang baru. Bersempena ulangtahun yang Muhammad Hassan, penganjur ingin kongsikan buku yang sangat bermanfaat ini kepada 10 orang terawal yang menyertainya.

Ucapan Ina untuk Muhammad Hassan, semoga membesar dengan sehat, menjadi anak yang soleh, bijaksana, pemimpin yang adil dan pejuang Islam yang hebat. Itu jugalah harapan Ina untuk semua anak-anak Islam lebih2 lagi untuk anak Ina juga.

September Giveaway by www.cikyaya.my

Giveaway sehingga 07 Sept 2013.
Boleh klik banner untuk turut serta.

September B'day Giveaway 2013

Giveaway sehingga 01 September 2013.
Boleh klik banner untuk turut serta.

Hanim Birthday Giveaway

GA sehingga 03 Aug 2013
Boleh klik banner untuk turut serta.
Tag all readers.

Sampel Percuma - ANMUM

Sampel percuma dari ANMUM Materna perisa Mango


Sampel Percuma - Barangan KAO

Dah lama tak update blog. Ini adalah sampel percuma dari KAO, didalam sampul surat besar tu terdapat pelbagai barangan dari KAO seperti berikut:-

1. Sampel serbuk pecuci pakaian ATTACK - serbuk pencuci + pelembut yang memang wangi.
2. Sampel syampu & conditioner ASIENCE - memang wangi dan melebutkan rambut. Memang ada perubahan pada rambut ina, punyalah guna berjimat pakai sampel ni sebab sayang. =)
3. Sampel tuala wanita & panty liner LAURIER - yang ni Ina tak cuba lagi.
4. Sampel pencuci muka BIORE 15g - pun Ina xcuba lagi.
5. Pouch Bag bertag Laurier.
6. Risalah berkenaan kesihatan wanita.

Seronok sangat sebab dapat pelbgai barangan dalam 1 sampul.

2nd Giveaway By Nor Quraishia

Giveaway sehingga 31 May 2013
Boleh klik banner untuk turut serta.

Oh My Giveaway

Giveaway sehingga 31 May 2013
Boleh klik banner untuk turut serta.

May 2013 Blog Giveaway

Giveaway sehingga 31 May 2013.
Sila klik banner untuk turut serta.

~1st GA by Hijab Valley~

Sila klik banner untuk turut serta.
Pelabagai hadiah menarik untuk dimenangi.

Tag : Kak Limah, Kak Wani & all readers..

1st GIVEAWAY liptint FROM BELLONISTA BEAUTY

Giveaway sehingga 24 May 2013.
Sila klik banner untuk turut serta.

Boleh ke kaya raya dengan EBOOK?


Betulker boleh kaya raya dengan menghasilkan Ebook. Pasti setiap orang yang sentiasa berusaha untuk menambah pendapatan melalui alam maya ni ada juga yang pernah membeli Ebook tips-tips dan panduan. Tidak kiralah tips menjana pendapatan sehinggalah tips di kamar tidur.

Sungguhpun Ebook sentiasa ada permintaan memandang pada zaman sekarang seseorang itu lebih banyak meluangkan masa bersosial dan membeli belah di alam maya berbanding dengan di alam realiti ini. Sebab itu ramai Penulis Ebook diluar sana yang memang benar-benar berjaya menghasilkan duit 4-5 angka hanya dengan E-book. Cuma kenalah betul dengan cara penghasilan dan teknik pemasarannya.

Diantara penulis yang berjaya dengan penghasilan Ebook ni ialah En. Shamsuriyadi Mamat yang memang otai dalam bidan penulisan Ebook, malah Ebook2nya masih memberikan hasil sehingga kini.

Selain itu pelbagai Ebook telah dihasilkan oleh mereka yang ada pengetahuan/pengalaman dalam bidang2 tertentu seperti Tips Mengenali Pasangan, Tips Rumah Tangga, Tips Jimat Elektrik, Tips Berhenti Merokok, dan pelbagai lagi.

Pelbagai Ebook dapat dihasilkan dengan pengetahuan dan pengalaman yang kita semua ada untuk dikongsikan dengan individu yang memerlukan. Oleh itu, kepada sesiapa yang benar-benar ingin menjana duit dengan Ebook, bolehlah dapatkan cara dan teknik yang betul dengan panduan lengkap yang dikongsikan oleh Otai Penulis Ebook yang memang telah menghasilkan Ebook ini melalui pengalamannya sendiri yang telahpun mendapat pendapatan berterusan sejak bertahun-tahun dulu.




GA | 2013 by Hayati

Giveaway sehingga 28 Feb 2013
Boleh klik banner untuk turut serta.
Ina tag semua pembaca entry ini.

GIVEAWAY FELINNA BEAUTY by CikMisi

Giveaway sehingga 31 Jan 2013.
Klik gambar untuk sertainya.