"YA ALLAH, bahawasanya waktu dhuha itu waktu dhuha-Mu, kecantikan ialah kecantikan-Mu, keindahan itu keindahan-Mu, kekuatan itu kekuatan-Mu, kekuasaan itu kekuasaan-Mu dan perlindungan itu perlindungan-Mu. Ya Allah, jika rezekiku masih di langit, turunkanlah dan jika ada di dalam bumi, keluarkanlah, jika sukar permudahkanlah, jika haram sucikanlah, jika masih jauh dekatkanlah berkat waktu dhuha-Mu keagungan-Mu, keindahan-Mu, kekuatan-Mu dan kekuasaan-Mu, limpahkanlah kepada kami segala yang telah Engkau limpahkan kepada hamba-hamba-Mu yang soleh. Amin."

Apa serabut benar aku nih.

Akhir2 ni hidup agak tak tersusun. Aturan tak berubah tapi asyik tenggelam dengan diri sendiri. Sudahnya semua benda tak menjadi. Baik di rumah, baik di opis, baik kerja2 tempahan orang semua turut tenggelam. Aku nampak tapi macam tak mampu nak capai dan siapkan setiap satunya.

Ni satu gejala yang sgt bahaya memandangkan hujung2 tahun ni bersusun report yang perlu dikemaskini. Tu belum kire report yang langsung tak start ape pun lg. 2011 nyer planning pun masih atas draft. Aku takleh berterusan macam ni, kna jaga reputasi. Semua orang multi-tasking sekarang. Selama ni pun sume mende nih aku gak yang wat. Plus bley tolong kerja2 orang lain lagi..huhuhu betapa cemerlangnya dulu kala. Tapi knp yer skrg jadik camnih. Musim2 org tgh cek reputasi..PMS n KPI bagai...aku tak perform sebaiknya. Kenapa.....????

Kat umah plak asik duk layan kerenah Fakhruddin, layan mood En. suami, layan tv...pastu layan tido.. aduh..sungguh tak productive. Kul 11 mata dah xbley tahan dari nak terlelap. 4 jam kat rumah nak cover sume mende. Tapi orang len de yg sampai umah kul 8 - 9 mlm pun steady jerk... Nape aku ni.
Tak baik merungut..patutnya aku syukur sbb masih ada kerja, ada keluarga.

Mungkin sebab aku ni bukan spesis yg suke excercise kuar2 pluh kot. Kat opis duduk jer... kat umah yg sejuk beku tu peluh pun takut nak kuar. Kalo kuar pun de ler skit hari minggu masa acara service2 umah.  Nampak gayanya aku kna susun atur balik azam, visi dan misi untuk tahun 2011 supaya lebih bersemangat, lebih bertenaga, lebih aktif, lebih sehat..lebih..lebih..segalanya lebihler...

Ni gambar work station masa dlm keadaan teratur. sekarang dipenuhi dengan timbunan fail.

Contest - Up Traffic?

Sunyi jer bila aku tengok blog aku nih..sebab blog ni baru ker sebab aku memang tak pandai nak tarik traffic(memang tak pandai pun hehehe). Bila jenguk blog2 otai tersangatlah meriah dan masyhur nyer.So, aku ingat aku nak up skit traffic kat sini ngan join contest yang aku wat.. Bley ker camtuh...

Nanti aku pikirkan dulu contest yang macam mane and hadiah ape yang aku bley (ops..mampu) tawarkan. Hohoho.